Proste wskazówki, których szefowie kuchni używają, aby posiłek był doskonały
Czy zawsze chciałeś zostać lepszym kucharzem? Istnieje wiele wskazówek i pomysłów, jak poprawić swoją technikę gotowania.
Nauka lepszego gotowania i czerpania z tego większej przyjemności może poprawić jakość życia Ciebie i Twojej rodziny. Przeczytaj ten artykuł, aby uzyskać kilka fajnych sugestii, z których mogą skorzystać kucharze na wszystkich poziomach doświadczenia.Jeśli chcesz zacząć gotować więcej jedzenia na własną rękę, wybierz się na wycieczkę do lokalnej biblioteki lub księgarni, gdzie znajdziesz wiele książek kucharskich z przepisami, które możesz przygotować w domu. Wypróbuj kilka przepisów i bądź cierpliwy, gdy będziesz opanowywać tę nową umiejętność.W przypadku makaronu, który jest doskonale ugotowany w całości, nie wkładaj go do wody, dopóki woda się nie zagotuje. Makaron gotuje się od zewnątrz do środka, więc aby zachować jedną konsystencję makaronu, musisz go gotować w tej samej stałej temperaturze od początku do końca.Do gotowania zawsze używaj najświeższych składników, jakie możesz znaleźć. Świeże owoce, warzywa, mięso i owoce morza smakują lepiej. Poza lepszym smakiem, świeże składniki są zwykle zdrowsze niż pakowane, puszkowane czy mrożone. Świeża żywność ma wyższą zawartość składników odżywczych i nie zawiera niezdrowych dodatków, które można znaleźć w żywności paczkowanej.Jeśli chcesz zaoszczędzić czas na gotowanie obiadów z powodu napiętego harmonogramu, wcześniejsze przygotowanie może mieć ogromne znaczenie. Posiadanie już przygotowanych i odmierzonych składników do ugotowania, a także rozmrożenie mięsa może zaoszczędzić cenny czas podczas przygotowywania obiadu dla rodziny.Jeśli chcesz zmniejszyć ilość kalorii zawartych w wypieku, do pieczenia użyj musu jabłkowego. Mus jabłkowy nie zmieni tekstury ani smaku pieczywa. Zmniejszy to liczbę kalorii zawartych w wypieku. Doda również błonnik do jedzenia.Nikt tak naprawdę nie może powiedzieć, że lubi suchy hamburger. Zamiast podawać suche hamburgery bez smaku na następnym grillu, dodaj trochę zimnej wody do wołowiny przed grillowaniem.
Spróbuj około 1/2 szklanki na 1 funt mięsa.
Za każdym razem sprawisz, że Twoi goście będą zachwyceni swoimi burgerami.Możesz zrobić własne suszone pomidory. Przygotuj, krojąc dojrzałe pomidory na plastry o grubości pół cala lub krojąc pomidory Roma na pół wzdłuż ich długiej osi. Pomidora położyć na ruszcie i natrzeć solą. Umieść arkusz ciastek pod stojakiem chłodzącym, a następnie umieść parę w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Zostaw aż na dziesięć godzin. Utrzymuj świeże pomidory, przechowując je w torebkach do zamrażania. Suszone pomidory można również przechowywać w słoiku zawierającym świeże zioła i oliwę z oliwek. Włóż ten słoik do lodówki i zużyj go w ciągu dwóch tygodni.Podczas gotowania dowolnego mięsa chcesz mieć pewność, że osiągniesz temperaturę wystarczająco wysoką, aby zabić wszelkie przenoszone bakterie. Jeśli ta bakteria nie zostanie ugotowana wystarczająco wysoko, aby spełnić wymagania danego mięsa, ludzie mogą poważnie zachorować, a nawet dostać robaków, które były w mięsie.Przechowuj niedojrzałe owoce w plastikowym pojemniku z dziurami. Gdy owoc dojrzewa, wytwarza etylen. Dzięki otworom w worku gaz może ulatniać się. Powietrze będzie krążyć, a gaz nie zaszkodzi naturalnemu smakowi owoców.jak widać, nauka bycia lepszym kucharzem nie jest taka trudna. Nie musisz być szefem kuchni w czterogwiazdkowej restauracji, aby gotować jak jeden. Wypróbuj niektóre z tych pomysłów w tym artykule, a będziesz pod wrażeniem tego, jak bardzo możesz ulepszyć swoją technikę gotowania. Twoja rodzina z niecierpliwością czeka na każdy przygotowany przez Ciebie posiłek!